ГоловнаНовини ЖКГТарифи ЖКГХолодна вода у Києві подорожчає до 13,43 грн

Холодна вода у Києві подорожчає до 13,43 грн

У Києві підвищать тариф ще й на холодну воду: з 8,68 до 12-ти грн за куб для приватних будинків з централізованим водопостачанням і водовідведенням та з 10,24 до 13,43 для багатоповерхівок.

 У зв'язку із дорожчанням електроенергії, у Києві підвищать тариф на холодну воду: з 8,68 до 12-ти грн за куб для приватних будинків з централізованим водопостачанням і водовідведенням та з 10,24 до 13,43 для багатоповерхівок.

"Підвищення вимушене,- пояснює генеральний директор «Київводоканалу» Дмитро Новицький, - І залежить лише від одного – вартості електрики, яка за останні півтора року зростала п’ять разів. А на вересень і березень заплановані чергові етапи зростання. Вартість електроенергії у структурі тарифу на холодну воду становить найбільшу частину - 35%. Забір води, підйом, очищення, знезараження, транспортування, водовідведення – усе працює на електриці"

В свою чергу, екс-міністр ЖКГ України Олексій Кучеренко, на свої сторінці в ФБ прокоментував заяву Дмитра Новицького наступним чином: "Скільки можна нести цю маячню?! У будь-якому міському водоканалі Європи частка електроенергії в собівартості - 15%! Замість того, щоб зайнятися модернізацією і перекрити примітивне злодійство, керівництво "Київводоканалу" готує киян до підвищення. А мер, який не впливає на тарифи, в цей час розповідає про "глобалізацію" Києва. А тіньовий штаб "рулить" в цей час київськими монополіями. Найглибше розчарування. Вся ваша "європейськість" - нісенітниця для "електорату"!

Подорожчає вода чи ні, буде відомо після розгляду пропозиції «Київводоканалу» на одному з засідань НКРЕКП. 

 
Коментарі (0)