ГоловнаПублікаціїОпалювальний сезон 2024-2025Холодних будинків більше, ніж за статистикою - опитування

Холодних будинків більше, ніж за статистикою - опитування

В оселях більшості українців протягом минулого тижня було тепло, втім, дані народного опитування дещо відрізняються від офіційної статистики Міністерства про проходження нового опалювального сезону в Україні.

«Україна Комунальна» продовжує тримати руку на пульсі проходження нового опалювального сезону в Україні. Так, за данними Мінрегіону, наразі у роботу запущено 99,8% усіх котелень.

Загалом теплоносій подано до: 99,97% дитячих садків, 99,98% шкіл, 99,98% лікарень, 99,5% житлових будинків.

Аутсайдерами за підключенням житла до опалення залишаються Київська та Луганська області, незначні проблеми є у Львівській області. Зокрема, на Київщині холодні батареї у 500 будинках, на Луганщині - майже у 300.

Втім, це офіційна статистика. «Україна Комунальна» вирішила її перевірити за допомогою опитування читачів.

«Чи увімкнули у Вашому будинку опалення?» - таке ключове питання було поставлене інформаційним агентством на шпальтах видання та у мережі  Facebook.

Опитування проходило у період з 7 по 14 жовтня. Зазначимо, про підключення житлового фонду до опалення у деяких регіонах почали говорити ще 1 жовтня.

Як виявилося, протягом зазначеного часу без тепла залишалися будинки 39% опитаних; 20% - визнали, що батареї стали теплими, але заледве; 26% - на опалення не скаржаться, його увімкнули згідно з графіком; 16% - залишилися байдужими до поставленого питання, оскільки користуються індивідуальним опаленням.

Таким чином, можемо зробити висновок, що у оселях більшості українців (62%) протягом минулого тижня було тепло, втім, дані народного опитування дещо відрізняються від офіційної статистики Міністерства.

 
Коментарі (0)