ГоловнаНовини ЖКГАльтернативна енергетикаICC Ukraine вирішить проблеми херсонської теплоенергетики

ICC Ukraine вирішить проблеми херсонської теплоенергетики

ICC Ukraine вже визначили потенційних інвесторів для реалізації проектів з будівництва сонячних електростанцій у Херсонській області.

Український національний комітет Міжнародної торгової палати (ICC Ukraine) з метою забезпечення соціально-економічного розвитку Херсонської області взяв на себе зобов‘язання із залучення іноземних інвестицій для впровадження у регіоні передових технологій ефективного виробництва та споживання енергії з відновлюваних джерел. Херсонська ОДА в межах повноважень сприятиме реалізації цих проектів.

Про це «У.К.» повідомили в прес-службі ICC Ukraine.

Відповідний Меморандум про співробітництво з реалізації інвестиційної програми у галузі сонячної енергетики в Херсонській області  був підписаний вчора.

Згідно з документом, ICC Ukraine  в рамках програми GREENERGY Initiative виступатиме головним  координатором інвестиційних проектів, залучених за її ініціативи. Водночас, йдеться у Меморандумі,  Херсонська облдержадміністрація, в межах Конституції та чинного законодавства України, пропонує залучати, по можливості, місцеві підприємства до реалізації проектів. Інвестувати в будівництво сонячних електростанцій на території Херсонської області інвестор також матиме змогу через власні дочірні компанії на території Херсонської області.

Для реалізації проектів ICC Ukraine та Херсонська ОДА створять робочу групу, яку очолюватиме заступник голови облдержадміністрації.

«Враховуючи потенціал Херсонської області та досвід  ICC Ukraine у розвитку «зеленої енергетики», ми вбачаємо перспективним будівництво сонячних електростанцій на Херсонщині. Як свідчить наш досвід, залучення іноземних інвестицій до проектів відновлювальної енергетики за програмою GREENERGY Initiative забезпечує низку переваг для регіону: з точки зору екології й сприяння енергонезалежності, а також у контексті  соціального розвитку» - акцентував Президент ICC Ukraine Володимир Щелкунов.

У свою чергу Дарія Ревіна, віце-президент ICC Ukraine з питань «зеленої економіки» наголосила:  «Ми сьогодні вже визначили потенційних інвесторів для реалізації проектів з будівництва сонячних електростанцій у Херсонській області».

Довідково: GREENERGY Initiative – ініціатива ICC Ukraine з розвитку «зеленої економіки» в Україні шляхом реалізації проектів сталого енергетичного розвитку.

 
Коментарі (0)