ГоловнаНовини ЖКГТранспортЯценюк обіцяє ремонт 1700 кілометрів доріг у 2016 році

Яценюк обіцяє ремонт 1700 кілометрів доріг у 2016 році

Уряд планує відремонтувати та побудувати близько 1700 км автомобільних доріг у 2016 році. Очікується, що значна частка фінансування надійде від міжнародних вінансових установ, у той час, як із бюджету планується виділити лише 6 млрд грн.

Уряд планує спрямувати на ремонт, будівництво та реконструкцію автомобільних доріг близько 14 мільярдів гривень, заявив Прем`єр-міністр Арсеній Яценюк. Про це повідомляється на сайті Кабміну.

«За рахунок коштів державного бюджету та коштів міжнародних організацій ми плануємо збудувати та відремонтувати понад 1700 кілометрів доріг», - наголосив голова Уряду Арсеній Яценюк у «10 хвилинах» в неділю, 20 березня.

Прем`єр нагадав також, що минулого тижня Уряд прийняв рішення виділити фінансування у розмірі близько 6 мільярдів гривень, що будуть спрямовані на реконструкцію та ремонт доріг: «Це виключно та сума, яка іде з державного бюджету. Окремо кошти йдуть від міжнародних фінансових організацій. Загальна сума фінансування ремонту, відновлення і будівництва нових доріг – це 14 мільярдів гривень».

Зокрема, 3,5 мільярда гривень буде спрямовано на поточний ремонт автомобільних доріг загального користування, а 2,5 – на дрібний ремонт на експлуатацію і утримання доріг.

Втім, навіть у разі виділення означених коштів, значна їх частка може бути направлена на ремонт та відновлення пошкоджених шляхів Донбасу. Як раніше повідомляв "Укравтодор", лише Луганська область потребує більше 3х млрд грн. на ремонт зруйнованих доріг. Ці кошти мають бути спрямовані на відновлення 700 км найважливіших шляхів, що з`єднують блокпости з підконтрольною територією та зоною розмежування.

 
Коментарі (0)