ГоловнаНовини ЖКГТарифи ЖКГЯк формують рахунки за газ мешканцям Київщини

Як формують рахунки за газ мешканцям Київщини

Мешканці Київської області платять не за плановими розрахунками, а за реально спожитий газ. Прогнозні розрахунки проводяться тоді, коли споживачі не надають фактичних показань газового лічильника.

У «Київоблгазі» роз’яснили, як компанія формує рахунки на оплату за газ для мешканців Київської області. Зокрема, у прес-службі підприємства зазначили, що «Київоблгаз» спирається на ціни, які встановлює держава в особі НКРЕ.

За такими цінами та фактичними обсягами споживання ПАТ «Київоблгаз» формує рахунки на оплату за газ. Якщо споживач не має лічильника газу, розрахунок проводиться за нормою споживання – її також визначає не ПАТ «Київоблгаз», а уряд.
 
 «Проте можлива ситуація, коли у платіжці буде вказано прогнозний (плановий), а не реальний обсяг споживання газу. Він може бути більшим або меншим за фактичний показник», – йдеться в повідомленні.
 

Ціни  (з ПДВ),  які діють з 1 травня 2014 року 

Як раніше повідомляла «Україна Комунальна», дії уряду щодо тарифної політики на енергоресурси виглядають рішучими та ефективними. Однак аналіз засвідчує, що вони занадто поверхневі, безсистемні та такі, що націлені на вирішення локальної проблеми з дефіцитом бюджету НАК «Нафтогаз України».
 
Коментарі (0)