ГоловнаНовини ЖКГТарифи ЖКГЯк киянам заощадити на проїзді після підвищення тарифів

Як киянам заощадити на проїзді після підвищення тарифів

У КМДА розповіли, як киянам менше платити за користування комунальним транспортом навіть після підвищення цін на проїзд на 100%.

Зекономити кошти на проїзді в громадському транспорті Києва можна буде навіть після підвищення тарифів. Для цього слід користуватися місячними проїзними квитками. Таку пораду дали у прес-службі Київської міської державної адміністрації.

У КМДА пояснили: «У проїзному квитку для одного виду транспорту, який коштуватиме 130 грн,  закладена вартість однієї поїздки  2,78 грн (звичайний тариф 3 грн за поїздку), вартість поїздки за проїзним на два види наземного транспорту складатиме  до 2,72 грн, а проїзд вартістю до 2,22 грн можливий при наявності проїзного на три види наземного транспорту.  І 2,02 грн становитиме оплата за проїзним на чотири види наземного транспорту (спільно з метрополітеном)».

За проїзним на міську електричку, вартістю 150 грн , ціна однієї поїздки становитиме 3,26 грн (при тарифі 4 грн).

При розрахунку вартості проїзних квитків для проїзду у наземному транспорті закладено по дві поїздки одним видом транспорту у робочі дні (46 поїздок на місяць). Поїздки понад закладену у проїзних квитках кількість та у вихідні дні, можна вважати бонусною частиною.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, Київська адміністрація пропонує встановити нові тарифи на проїзд у комунальному транспорті: на метро та міську електричку 4 гривні, на наземний транспорт – 3 гривні за одну поїздку.

 
Коментарі (0)