ГоловнаВибір редакціїОСББЯк поліпшити роботу ОСББ?

Як поліпшити роботу ОСББ?

"Україна Комунальна" розпочинає тематичне дослідження, пов'язане з діяльністю та функціонуванням українських ОСББ. Запрошуємо всіх небайдужих до участі в опитуванні у рубриці "Все про ОСББ".

Автоматизований облік в українських ОСББ, а також розрахунок квартирної плати є якісним і принципово новим рішенням, що охоплює основні завдання управління і обліку на підприємстві житлово-комунальної сфери будь-якої організаційної форми. Такий механізм дозволяє організувати єдину інформаційну систему для управління різними аспектами його діяльності. Такий облік забезпечує підтримку будь-яких операцій, пов'язаних з особовими рахунками.

Втім, не всі українські ОСББ використовують системи автоматизованого обліку у своїй діяльності. «Україна Комунальна» вирішила поцікавитися у представників житлових об'єднань, а також мешканців багатоквартирних будинків, в яких розташовані ОСББ, які методики у своїй роботі вони використовують. Просимо прийняти участь в нашому тематичному опитуванні, який розташований на рубриці «Все про ОСББ»: Чи потрібен вашому ОСББ (ЖБК) автоматизований облік та система нарахування ЖКП?

Свої думки і побажання також можна залишати у коментарях під цією новиною. 

Вадим Менаєв

 
Коментарі (2)
Sergiy
14 Листопада 2013 p. 11:39
Як питання поставили таку відповідь і отримаєте. ОСББ та і населення в цілому має розуміти різницю між комфортними умовами проживання (послуги ЖКП забезпечують співвласники спільно з виконавцями) та споживанням енергоносіїв та води. Скільки замовлять скільки і отримають згідно договорів (за зразком газу та електроенергії)Зверх певного ліміту інший тариф.Отже законодавчо є право споживати енергоносії та воду по показникам будинкових приладів обліку та сплачувати згідно Методик розподілу в багатоквартиних будінках.Або за окремими договорами з постачальниками енергоносіїв та води безпосередньо,але це не врегульовано чинним законодавством крім товару(газ,ел.енергія).
Михаил
14 Листопада 2013 p. 13:06
Сначала закони нормальные принять надо, а потом улучшать. Ато сейчас пока только покращення происходит, и никакого улучшения