ГоловнаФоторепортажОСББЯк правильно реформувати ЖКГ?

Як правильно реформувати ЖКГ?

На тлі провальної реалізації Загальнодержавної програми реформування ЖКГ на 2010 -2014 роки, в ефективність розмов про те, що вже зроблено повірити складно. Але представники галузі продовжують шукати нові підходи та шляхи до реформи.
Як правильно реформувати ЖКГ?
Новини по темі

Про необхідність реформування галузі ЖКГ, зміні підходів у житловій політиці в Україні говорять давно. На тлі провальної реалізації Загальнодержавної програми реформування ЖКГ на 2010 -2014 роки, в ефективність цих розмов повірити складно. Втім, представники галузі, у відмінності від керівництва профільних відомств, не залишають спроб знайти оптимальні рішення проблем і виконати базові завдання, що стоять перед ЖКГ у найближчі роки.

Саме необхідність пошуку нових підходів зібрала експертів, представників міжнародних фінансових установ, об'єднань співвласників багатоквартирних будинків, парламентаріїв, які дискутували на актуальні і гострі теми в ході Всеукраїнської конференції «Реформування ЖКГ: від кращих практик - до спільних дій». Заходи проходило в Києві (Пуща-Водиця) 20-21 березня, організаторами якого були Фонд «Відродження» та Спілка власників багатоквартирних будинків України. Інформаційним партнером виступала «Україна Комунальна».
 
Конференция по ЖКХ Пуща-Водица
Конференція об'єднала представників ОСББ, експертів, парламентарів
 
Всі учасники конференції погодилися з тим, що в галузі назріла необхідність об'єднання зусиль всіх її представників, а також настала пора самим диктувати підходи до реформи.
 
Основними проблемами, які вимагають негайного вирішення, були названі: відносини ОСББ з природними монополістами, відсутність інформаційно-просвітницьких кампаній, небажання влади займатися ключовими проблемами ЖКГ.
 
Гжегож Гайда
Керівник проекту Міжнародної фінансової корпорації (IFC; входить до групи Світового Банку) "Енергоефективність у житловому фонді України" Гжегож Гайда розповів про зарубіжний досвід ведення житлової політики
 
Союз власників багатоквартирних будинків України спільно з Комітетом Верховної Ради з питань регуляторної політики, підприємницької та антимонопольної діяльності обговорили можливість проведення виїзного засідання Комітету в травні, на якому передбачається обговорити законодавчі ініціативи, які дозволяють врегулювати правовідносини ОСББ та природних монополій.
 
Бабак и Кучеренко
Генеральній директор Інституту місцевого розвитку Олена Бабак та голова Спілки власників багатоквартирних будинків України Олексій Кучеренко опікуються проблемами ОСББ
 
Михаил Березовчук
 
Голова Спілки власників багатоквартирних будинків Київа Михайло Березовчук поділився проблемами побудови ефективної роботи столичних об'єднань
 
Александра Кужель
 
Голова Комітету ВР з регуляторної політики Олександра Кужель, аналітик Центру CASE Володимир Дубровський та Олексій Кучеренко про необхідність запровадження комплексного підходу до вирішення проблем галузі ЖКГ
 
Коментарі (0)