ГоловнаВибір редакціїЖитлоУ КМДА озвучили план оновлення хрущовок

У КМДА озвучили план оновлення хрущовок

Прискорити процес реновації хрущовок зможе прийняття нового закону, за яким для переселення людей і початку робіт потрібно буде менше жителів, які погодились на це

Прискорити процес реновації хрущовок зможе прийняття нового закону, за яким для переселення людей і початку робіт потрібно буде менше жителів, які погодились на це.

Про оновлення столичного житлового фонду розповів начальник "Київгенплану" Сергій Броневицький в сюжеті телеканалу ICTV.

"Зараз підготовлено новий проект закону про комплексну реконструкцію та реновації, в ньому закладено 75%, а не 100% згодних", - сказав він.

В цілому, в Києві налічується понад дві тисячі панельних хрущовок, які не відповідають вимогам комфортного житла, а іноді знаходяться в аварійному стані десятки років.

Переселення мешканців застарілого житлового фонду в Києві не буде відбуватися насильно, але змусити виїхати їх все-таки можуть.

Як раніше заявляв Броневицький, в першу чергу передбачено реконструкцію застарілого житлового фонду будівництва 1960-1974-х років, площею 388,5 га.

"Це квартали в межах вул. Маршала Гречко, вул. Стеценка, вул. Воскресенської, вул. Перова, вул. Алішера Навої, вул. Попудренка, вул. Гната Хоткевича, вул. Мініна, вул. Червоноткацькій, Лісового проспекту, вул. Мілютенка , вул. Шолом-Алейхема, вул. Російській, вул. Сімферопольській, вул. Ялтинській, вул. Новодарницька ", - сказав він.

 
Коментарі (0)