ГоловнаНовини ЖКГПодіїЯк пройде осучаснення пенсій для колишніх вчених?

Як пройде осучаснення пенсій для колишніх вчених?

Чи планується проводити осучаснення пенсій для колишніх вчених, яким пенсія була нарахована за спеціальним законодавством?
Проект Закону України „Про внесення змін до деяких законів України щодо підвищення пенсій” передбачає визначення єдиних умов в обчисленні пенсій згідно із Законом України “Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування” незалежно від займаної посади та виконуваних робіт.
 
З цією метою, пенсії що були призначені (обчислені) відповідно до “спеціальних” законів, зокрема Закону України „Про наукову і науково-технічну діяльність”, будуть перераховані з 1 жовтня 2017 року згідно із Законом України “Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування”.
 
У тому випадку, якщо розмір пенсії, призначеної за Законом України „Про наукову і науково-технічну діяльність”, після розрахунку за нормами Закону України “Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування” буде більшим, проводиться автоматичне переведення пенсії за умовами, передбаченими Законом України “Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування”.

Якщо розмір пенсії після розрахунку за нормами Закону України “Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування” буде меншим, пенсія продовжує виплачуватися у раніше призначеному розмірі.   

 
Коментарі (1)
Коля Пухов
12 Липня 2017 p. 17:17
Якщо навіть я , пересічна людина з досить посередньою освітою, зрозумів, що знецінення грошей - це шахрайство від влади, то що вже говорити про професорсько - викладацькі кадри? Тому молоді перспективні вчені давно виїхали на ПМЖ за кордон.