ГоловнаНовини ЖКГСпецпроектиЯк вибрати електричні котли

Як вибрати електричні котли

Автономне опалення в наш час є дуже затребуваним серед приватних будинків. Оскільки до приватної будівлі, як правило, не підводиться центральне опалення, повну відповідальність за опалення будинку несе саме мешканець.
Автономне опалення в наш час є дуже затребуваним серед приватних будинків. Оскільки до приватної будівлі, як правило, не підводиться центральне опалення, повну відповідальність за опалення будинку несе саме мешканець.
 
Необхідно самостійно подбати про встановлення опалювального обладнання, а також вибрати вид і підвести всі комунікації. Найпопулярнішим і актуальним рішенням є установка електричного котла.В даній статті ми розглянемо особливості, переваги і недоліки які мають електро котли.

Особливості
 
Електричні котли за своєю концепцією полюбилися багатьом власникам приватних будинків. Дане обладнання цінують за практичність, надійність, невибагливість, а також за відсутність зв'язку з пожежними та газовими компаніями. Адже при установці електричного котла не потрібно отримувати документальне дозвіл у газових і пожежних служб. Сама система є найбезпечнішою, тому що повністю відсутня клапан подачі газу і взагалі згоряння продуктів відбувається не на основі газу.
 
При цьому безпеку електричного котла безпосередньо залежить від якості і безпеки самої проводки в будинку або квартирі. Саме за таких умов гарантована стабільна, безпечна і надійна робота електричного котла. Також електричні котли більш компактні щодо інших видів автономного опалення за рахунок відсутності більшості компонентів, наявних в газових і газово-електричних котлах.
 
Переваги і недоліки електричних котлів
 
Саме такі види котлів використовує більшість комерційних організацій через безпеки. При цьому безпеку електричного котла і його надійність залежить від проводки і стрибків напруги. Тому на даний котел обов'язково повинен встановлюватися стабілізатор. Стабілізатор забезпечує стабільну і надійну роботу устаткування, а також захищає основні елементи від можливих стрибків напруги, які запросто можуть вивести з ладу найважливіші компоненти, залишивши таким чином приміщення без опалення.
 
Серед недоліків даних видів котлів можна виділити їх повну залежність від електрики, що у випадку з газовими котлами не має ніякого зв'язку, а також високу споживану потужність. Якщо газ сам по собі більш дешевий продукт енергії, то електричний котел витрачає набагато більше і тим самим плата за лічильником в місяць за електроенергію буде відчутно висока.
 
Висновок

Електричні котли є гарантом надійності і довговічності, але їх правильна і стабільна робота залежить від якості проводки, від наявності стабілізатора напруги, а також від своєчасного технічного обслуговування. 

 
Коментарі (0)