ГоловнаНовини ЖКГТарифи ЖКГЯк заповнити заяву про призначення субсидії?

Як заповнити заяву про призначення субсидії?

Головне про призначення субсидії: хто має право, які документи потрібні, куди та як подавати заяву та інше.

ХТО МАЄ ПРАВО НА ОТРИМАННЯ СУБСИДІЇ. Кожна українська родина чи окремо взята людина, чий невисокий рівень доходів не дає змоги самотужки заплатити за комунальні послуги. А також ті люди, які орендують житло на підставі договору найму (оренди) житла. Субсидія розраховується виходячи з кількості зареєстрованих у будинку (квартирі) осіб і оформлюється на будь-кого з членів сім’ї. 

ЯКІ ДОКУМЕНТИ ПОТРІБНІ ДЛЯ ПОДАННЯ НА СУБСИДІЮ. Тільки Заява та Декларація, що додаються. Для Вашої зручності, ми додаємо зразок та коротку інструкцію для заповнення Заяви та Декларації. Бланки Заяви та Декларації можна також отримати в місцевих управліннях соціального захисту, а в сільській місцевості – в сільській/селищній раді. Жодних інших документів не потрібно! Усі інші відомості державні органи отримують самостійно. 
 
КУДИ І ЯК ПОДАЮТЬСЯ ДОКУМЕНТИ НА ОФОРМЛЕННЯ СУБСИДІЇ. Заповнені Заяву і Декларацію Ви можете надіслати поштою або особисто звернутися до селищної ради або управління соціального захисту населення за місцем реєстрації, де Вас проконсультують (контактні номери телефонів департаментів соціального захисту населення областей вказано вище). Також субсидію можна оформити через інтернет (заповнити Заяву та Декларацію можна на сайті subsidii.mlsp.gov.ua) 
 
ХТО ОТРИМАЄ СУБСИДІЮ АВТОМАТИЧНО, БЕЗ ПОДАННЯ ЗАЯВИ ТА ДЕКЛАРАЦІЇ. Домогосподарства, які одержували субсидію впродовж опалювального сезону 2015-2016 років (крім тих, кому субсидію було призначено за рішенням комісії), та ті, які вже одержують її зараз, жодних документів (заяв та декларацій) 
подавати не мають. Субсидію Вам уже призначено. 
 
ВАЖЛИВО: Наявність заборгованості з оплати за житлово-комунальні послуги НЕ впливає на право отримати субсидію і НЕ є підставою у її відмові. Жодним чином на субсидію НЕ впливає також і наявність у Вас будь- якого майна, в тому числі квартири, машини, земельних паїв. 
 
За додатковою інформацією звертайтеся до урядової «гарячої лінії» 15-45 (дзвінки безкоштовні) 
 
 
Бланк заяви і декларації та інструкцію про порядок заповнення заяви і декларації для оформлення житлової субсидії розміщено тут
 
Коментарі (1)
Коля Пухов
08 Березня 2017 p. 19:33
Тепер собеси не надсилають споживачам документ про призначення субсидії , як це було раніше. Тобто, жоден "одержувач" субсидії не може документально підтвердити своє право на цю субсидію. "Київгаз" і "Київводоканал" цим скористалися і поприписували побутовим споживачам штучні борги. Тепер тим бідним споживачам зовсім не просто довести, що вони платили з урахуванням віртуальної субсидії, а значить, менше, і це було законно.