ГоловнаНовини ЖКГПодіїЯк зекономити на ремонті авто, не втрачаючи в якості

Як зекономити на ремонті авто, не втрачаючи в якості

Автомобіль – не розкіш, а засіб пересування, але трапляється, що вартість ремонту після поломки спонукає замислитися про правдивість цього твердження.
Автомобіль – не розкіш, а засіб пересування, але трапляється, що вартість ремонту після поломки спонукає замислитися про правдивість цього твердження. Суми за заміну коробки передач або газорозподільного механізму добряче б’ють по кишені автомобіліста. Витрачати на ремонт менше, не втрачаючи в якості, допоможуть кілька простих порад.
 
6 порад, як правильно економити на ремонті автомобіля:
 
Порівнюйте ціни. Знайти ту ж саму деталь можна, вибравши вигідний інтернет-магазин автозапчастин за адресою price.ua. Інколи одна й та ж деталь, від одного виробника, в різних магазинах може відрізнятися на десятки і сотні гривень.
 
Шукайте відгуки в інтернеті. Вивчайте відгуки інших автомобілістів про якість запчастин та обслуговування в сервісах. Порівнюйте співвідношення цін та якості товарів і послуг, щоб уникнути браку та необґрунтованих переплат. 
 
Обирайте якісні аналоги. Виробництвом деталей для кожної марки авто займається не один завод. Навіть виробник авто в різних партіях може встановлювати комплектуючі різних постачальників. Особливо порада стосується власників стареньких іномарок: часто нову деталь від стороннього постачальника, про яку є гарні відгуки, купувати набагато надійніше, ніж шукати «рідну» на розбірках.
 
● Не скупіться на видаткові матеріали. Заливайте якісні мастила та інші технологічні рідини. Кількадесят гривень на рік, зекономлені на неякісному мастилі чи гальмівній рідині, можуть обернутися пришвидшеним зносом двигуна, КПП, інших систем, та принести набагато більші збитки.
 
Не зволікайте зі звертанням до майстра. Маленька проблема, якій не придали уваги, може стати набагато складнішою поломкою. Тихий сторонній стукіт в роботі підвіски з часом переросте в важку поломку ходової, а порушення роботи ГРМ – поступово «вбивають» ЦПГ. Краще віддати на ремонт декілька сотень зараз, ніж декілька тисяч – через півроку.
 
Шукайте вигідні умови обслуговування. Не соромтеся запитувати і порівнювати ціни в різних сервісних центрах, уточнювати кваліфікацію спеціалістів і наявність та умови гарантії від СТО. Це допоможе уникнути переплат, а також застрахує від неякісного обслуговування майстром без досвіду.
 
Дотримуючись цих простих порад, а також рекомендацій виробника, і своєчасно приймаючи профілактичні та сервісні заходи, ви забезпечите збільшення ресурсу автомобіля. Таким чином ви суттєво скоротите витрати на ремонт та уникнете поломок.
 
 
Матеріал на правах реклами price.ua
 
Коментарі (0)