ГоловнаНовини ЖКГФінансування ЖКГЯкщо субсидію ще не нараховано, потрібно сплачувати свій обов’язковий платіж

Якщо субсидію ще не нараховано, потрібно сплачувати свій обов’язковий платіж

Якщо субсидію ще не нараховано: сплачуйте свій обов’язковий платіж, той який було розраховано до сплати за воду, світло та газ у вересні
Затримки з оформленням житлових субсидій виникають через несвоєчасне подання місцевими органами інформації про склад зареєстрованих осіб, перелік житлово-комунальних послуг і тарифи в місті, повідомляє сайт Teplo.gov.ua
 
У будь-якому випадку, якщо управління соціального захисту населення прийняло у сім’ї документи на оформлення урядової знижки у сплаті житлово-комунальних послуг, субсидія їй буде обов’язково призначена з моменту оформлення заяви, та відповідно буде здійснено перерахунок з місяця призначення житлової субсидії.
 
Тому, якщо в листопаді платіжка за газ чи тепло надійде без відображення субсидії, допомога від держави буде нарахована і її розмір можна буде побачити у реєстрі субсидіантів - на сайті subsidii.ioc.gov.ua. 
 
На випадок відсутності у платіжці розміру допомоги, субсидіантам рекомендовано сплачувати свій обов’язковий платіж, той який їм було розраховано до сплати за воду, світло та газ у вересні цього року.
 
Сім’ям, для отримання урядової знижки на сплату комунальних послуг, достатньо подати лише Заяву та Декларацію про доходи, в якій потрібно вказувати тільки види доходів, інформація про які відсутня в пенсійній та податковій базі даних. Сам розмір виплат соціальні служби беруть з баз даних - як власної, якщо це стосується соціальних виплат, так і фіскальної служби, Пенсійного фонду, вузів, училищ тощо. 

Жодних додаткових паперів, що стосуються складу сім'ї, обсягу і вартості житлово-комунальних послуг, в загальному випадку, людям теж не потрібно додавати чи доносити.

Відомості, необхідні для призначення субсидії, надходять управлінням соціального захисту безпосередньо від організацій, які надають послуги.

Наприклад, про склад зареєстрованих осіб, площі квартири, розмірі квартплати - від ЖЕКів або інших уповноважених органів місцевого самоврядування; про вартість електроенергії - від обленерго, газу - від облгазів, опалення – підприємств теплокомуненерго.

Однак, часто така інформація надходить несвоєчасно, що затримує процес інформування населення про призначення субсидій.   

 
Коментарі (1)
Коля Пухов
14 Листопада 2018 p. 22:12
У минулому опал. сезоні субсидію у платіжках почали зазначати лише у січні...