ГоловнаНовини ЖКГТранспортЯкісні дороги в Україні можуть з’явитися через декілька років

Якісні дороги в Україні можуть з’явитися через декілька років

В Україні якісні дороги можуть з’явитися вже через кілька років, якщо Верховна Рада прийме закон про цільовий дорожній фонд. Після того, як буде побудована якісна мережа сучасних доріг, можливе введення плати за проїзд вантажного транспорту.

Якісні дороги можуть з'явитися в Україні вже через п'ять років, якщо Верховна Рада прийме тематичний законопроект. Про це заявив Міністр інфраструктури Андрій Пивоварський, передає «Лівий берег».

«Якщо буде прийнятий закон про цільовий дорожній фонд, через п'ять років якість наших доріг можна вивести на середньоєвропейську», - зазначив Міністр.

Також, він розповів про доцільність введення плати за перевантаження транспорту, яка входила в плани Міністерства.

«Не плутайте плату за перевантаження з платою за проїзд. Це різні речі! У Росії пропонують ввести плату на проїзд усьому вантажного транспорту, не важливо – з перевантаженням він їде чи ні. Ми прийдемо до плати за проїзд вантажного транспорту, в якийсь момент в житті України – через 2 роки, через 3-5... Після того, як буде побудована якісна мережа сучасних доріг», - резюмував пан Пивоварський.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, у Міністерстві інфраструктури наголошують на необхідності відійти від ямкового ремонту доріг. Для поліпшення стану українських доріг потрібно цілком знімати верхній шар і класти новий асфальт.

 
Коментарі (0)