ГоловнаНовини ЖКГТранспортУкраїнські дороги ямковим ремонтом не врятувати

Українські дороги ямковим ремонтом не врятувати

У Міністерстві інфраструктури наголошують на необхідності відійти від ямкового ремонту доріг. Для поліпшення стану українських доріг потрібно цілком знімати верхній шар і класти новий асфальт.

Для поліпшення стану українських автодоріг необхідно відійти від повсюдного ямкового ремонту.  Про це заявив Міністр інфраструктури Андрій Пивоварський, передають «Українські новини».

«Наші історичні проблеми - це недофінансування, крадіжка навіть того, що було профінансовано, а також дивне відношення підрядників до технологічного процесу. Плюс - нам необхідно відійти від ямкового ремонту», - сказав Міністр.

За словами пана Пивоварського, застосування ямкового ремонту аналогічно тому, як він застосовується в Україні, немає ніде в світі.
«Він повинен залишитися виключно як екстрений аварійний ремонт. З'явилася на дорозі якась ямка - швидко виїхали фахівці, швидко залатали, швидко поїхали. І все», - підкреслив він.

На його думку, при поточному стані українських доріг, замість проведення ямкового ремонту, необхідно цілком знімати верхній шар і класти новий асфальт.

Водночас Андрій Пивоварський підкреслив, що відійти від такого ямкового ремонту можна буде тільки тоді, коли буде системне фінансування.

Нагадаємо, Уряд планує наступного року профінансувати ремонт та будівництво доріг на суму 3,3 млрд грн. Проте, у бюджеті на цей рік аналогічні видатки складали 3,7 млрд грн.

 
Коментарі (1)
Александр
14 Грудня 2015 p. 19:17
Нигде в мире нет такого, когда берут налог на стоимость бензина с каждого жителя Украины, а потом его закапывают в асфальт (разворовывают).