ГоловнаНовини ЖКГЖитлоЯлтинці заплатять за віддання в оренду житла

Ялтинці заплатять за віддання в оренду житла

Ялтинцям, котрі практикують віддання в оренду житла туристам, доведеться поділитися виручкою з місцевою владою. Сьогодні було прийняте рішення встановити фіксовану ставку податку на доходи таких мешканців.

У Ялті встановили фіксовану ставку податку на доходи фізичних осіб для громадян, які здають житло туристам і відпочиваючим. Відповідне рішення було прийняте на засіданні сесії Ялтинської міської ради сьогодні, - повідомляє прес-служба відомства.

Як пояснила директор департаменту економічного розвитку Ялти Олена Никитенко, у перехідний період (до кінця 2014 року) всі громадяни, які здають житло в місті, повинні сплачувати фіксовану ставку податку.

Зауважимо, розмір базової ставки податку становить 12 рублів за кв. метр на місяць для житла, загальна площа якого менше 50 кв. метрів, та 20 рублів для житла, площа якого понад 50 кв. метрів. Примітно, що курс рубля по Криму 0,35 грн.

При цьому Ялтинська міськрада має право встановлювати підвищувальні коефіцієнти. Розмір фіксованої ставки встановлюється залежно від площі житла і його місця розташування.

Територія міста поділяється на 3 зони, для кожної окремої зони встановлюється своя ставка за 1 кв. метр. Так розмір ставки, враховуючи підвищувальний коефіцієнт, становить для 1-ї зони (прибережної) - від 30 до 50 рублів за кв. метр, для 2-ї зони (прилеглі до прибережній зоні вулиці) - від 24 до 40 рублів за кв. метр і для 3-ї зони (інша частина міста) - від 12 до 30 рублів за кв. метр.

Сплата цього податку є обов'язковою, в разі ухилення від сплати податків будуть застосовуватися штрафні санкції у п'ятикратному розмірі фіксованої ставки податку.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, жителів Криму, які є орендодавцями житла, змусять платити податок. Таке рішення прийняла самопроголошена влада Криму в кінці квітня.

 
Коментарі (0)