ГоловнаНовини ЖКГЖитлоКримчани заплатять за здачу житла

Кримчани заплатять за здачу житла

Кримчан, які здають своє житло туристам, зобов’язали платити податки. Загалом їх ставка складе від 12 до 20 рублів за квадратний метр помешкання. Деякі орендодавці зможуть претендувати на спрощене оподаткування.

Мешканців Криму, які є орендодавцями житла, змусять платити податок. Самопроголошена Державна рада Криму ввела для жителів регіону, які здають приватну нерухомість в оренду туристам, податок за базовими ставками 12 і 20 рублів в місяць за 1 кв. м площі, передає «Інтерфакс».

За інформацією інформаційного агенства, відповідну постанову на засіданні Держради Криму в середу підтримали 81 депутат із 84, які перебували в залі засідань. Всього в Держраді Криму 100 депутатів. Досі здача приватного житла в оренду туристам в Криму практично не обкладалася податками, оскільки у складі України парламент Криму не мав права впливати на податкову політику.

«Ставка податку на рівні 12 рублів на місяць за квадратний метр діє для об'єктів розміщення площею менше 50 квадратних метрів, а ставка в розмірі 20 рублів - для об'єктів площею понад 50 квадратних метрів. Місцеві ради можуть встановлювати підвищувальні коефіцієнти до даної ставкою. Претендувати на спрощене оподаткування можуть об'єкти розміщення загальною кількістю місць нижче 30», – інформує «Інтерфакс».
 
Як раніше повідомляла «Україна Комунальна», у Києві готуються до підвищення вартості оренди нерухомості. За словами ріелторів, власники квадратних метрів почнуть підвищувати  орендну плату через зростання курсу долару.
 
Коментарі (0)