ГоловнаНовини ЖКГНовини ЖКГЯнукович «завалив» технічну інвентаризацію

Янукович «завалив» технічну інвентаризацію

Українські парламентарі на прохання Глави держави проголосували за відхилення Закону України № 2788 «Про облік та технічну інвентаризацію об'єктів нерухомого майна»

Українські парламентарі на прохання Глави держави і профільного парламентського комітету проголосували за відхилення Закону України № 2788 «Про облік та технічну інвентаризацію об'єктів нерухомого майна» з пропозиціями Президента України від 08.07.2011 р. За таке рішення висловились 254 народних депутата.

Як зазначив Голова Верховної Ради Володимир Литвин, «Президент України пропонує відхилити цей закон, профільний комітет підготував (висновок - Ред.) з висновками та рекомендаціями Президента, Головне науково-експертне управління також підтримало пропозицію Президента про відхилення закону».

Також Володимир Литвин нагадав, що Головне юридичне управління парламенту висловлювало таку ж пропозицію ще при розгляді цього документа.

«У висновках Головного юридичного управління з самого початку про це йшла мова», - відзначив глава парламенту.

Як зазначено у пояснювальній записці до законопроекту, ним  передбачено регулювання відносин, пов’язаних з обліком та технічною інвентаризацією окремих видів об’єктів нерухомого майна незалежно від форми власності. У проекті Закону передбачено визнання повноважень органів місцевого самоврядування з обліку та технічної інвентаризації об’єктів нерухомого майна.

Але у висновку Головного науково-експертного управління зазначалося, що «Президент України пропонує відхилити  прийнятий Верховною Радою України 16 червня 2011 року Закон України «Про облік і технічну інвентаризацію об'єктів нерухомого майна», оскільки він не відповідає Конституції та чинним законам України, має численні внутрішні неузгодженості, у ньому відсутній єдиний концептуальний підхід до регулювання відносин у сфері обліку та технічної інвентаризації об'єктів нерухомого майна».

 

Катерина Селіванова

 
Коментарі (0)