ГоловнаНовини ЖКГМістобудуванняЯпонія фінансово підтримає відновлення Донбасу

Японія фінансово підтримає відновлення Донбасу

Україна отримає більше 16 млн дол. на реалізацію ряду проектів з відновлення Донбасу. Кошти надані урядом Японії та міжнародною організацією ПРООН.

Уряд Японії та міжнародні організації нададуть Україні 16,6 млн дол на відновлення постраждалих від бойових дій Луганської та Донецької областей. Підписання відповідних проектних документів відбулося сьогодні, передає прес-служба Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства.

Очільник Мінрегіону Геннадій Зубко наголосив, що кошти будуть направлені і до суміжних з Донбасом областей.

«Сподіваюсь, що ці кошти, які сьогодні надаються Урядом Японії також підуть на вирішення проблемних питань. Цього потребує не лише Донецька, Луганська, а і Харківська, Дніпропетровська, Запорізька області, які сьогодні найбільше прийняли вимушено переселених людей», - сказав чиновник.

Крім цього, було підписано ще ряд документів про надання допомоги постраждалим регіонам: угода з ПРООН про реалізацію проекту «Економічне та соціальне відновлення Донбасу» на суму 5 млн дол, та документ про реалізацію проекту «Швидке реагування на соціальні та економічні потреби внутрішньо переміщених осіб в Україні» із загальним бюджетом 6,3 млн. доларів.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, у Мінрегіоні зазначили, що наразі розроблено план реагування та оцінку потреб відновлення Донбасу, але залучених іноземних 700 мільйонів євро недостатньо.

 
Коментарі (0)