ГоловнаНовини ЖКГТеплоенергетикаЯпонія інвестуватиме в енергозбереження Харківщини

Японія інвестуватиме в енергозбереження Харківщини

Енергозбереження Харківської області проінвестує Японія. Один із таких проектів у регіоні уже реалізовано спільними силами України та Японії.

Японія готова інвестувати в енергозбереження Харківської області. Один з проектів уже реалізували. Про це стало відомо під час зустрічі керівництва області з Надзвичайним і Повноважним послом Японії в Україні Шігекі Сумі, повідомляє прес-служба Харківської обласної державної адміністрації.

«Все що потрібно Україні зараз - це хороша економіка. Дуже важливі іноземні інвестиції. Я сподіваюся, що Японія надасть ці нові можливості для України і, зокрема, для Харківської області», - сказав Шигекі Сумі.

Зокрема, завтра в регіону буде офіційне відкриття твердопаливної котельні в м. Дергачі, яка була модернізована в рамках проекту «Пілотне дослідження з передачі Україні технологій малих і середніх підприємств щодо обладнання з виготовлення пелет з біомаси, а також бойлерів на біомасі».

Крім цього, японський посол зауважив, що відносини України та Японії за останній рік стали тіснішими. Тільки за 2014 рік уряд Японії надав Україні фінансову допомогу на суму 1,5 млрд. доларів.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, Японія надаватиме Україні технічну та можливу фінансову допомогу у сфері енергозбереження та енергоефективності.

 
Коментарі (0)