ГоловнаВідеорепортажФінансування ЖКГЯпонія вкладе мільйони доларів у відновлення Донбасу

Японія вкладе мільйони доларів у відновлення Донбасу

На відновлення Донбасу направлять ще понад 4 млн дол. Це кошти, які передбачаються Уряду України від Уряду Японії в рамках програми «Офіційна Допомога для Розвитку».

Уряд Японії надав Уряду України 4,2 млн дол. на відновлення Донецької та Луганської областей. Відповідна угода була підписана у Києві сьогодні. Про це повідомляє прес-служба Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства.

Згідно з повідомленням, зазначені кошти направлять на закупівлю товарів японського виробництва для потреб східних регіонів країни та громадян, а також медичного гранту на закупівлю товарів для лікарень.
 
«Це безповоротна гуманітарна допомога, яка буде направлена з розрахунку таких товарів японського виробництва як медичне обладнання, інструменти та прилади, які допоможуть нашим підприємства житлово-комунального господарства підвищити свою матеріально-технічну базу для відновлення систем життєзабезпечення не тільки у Донецькій і Луганській областях, а й у Харківські, Дніпропетровській, Запорізькій» - наголосив Віце-прем’єр-міністр – Міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Геннадій Зубко. 
 
 
Зауважимо, на сьогодні Україна та Японія активно співпрацюють також в напрямку інфраструктурних проектів, зокрема з Японським агентством міжнародного співробітництва JICA реалізується проект реконструкції Бортницької станції аерації.
 
Катерина Ляшевська
 
Коментарі (0)