ГоловнаКиївські будніТранспортЕ-квиток в Києві знову відкладається

Е-квиток в Києві знову відкладається

У Києві перенесли запуск електронного квитка в промислову експлуатацію

У Києві перенесли запуск електронного квитка в промислову експлуатацію. Про це повідомив директор департаменту інформаційно-комунікаційних технологій КМДА Юрій Назаров.

«Тривають підключення автоматів самообслуговування для покупки і поповнення карток і установка турнікетів для зчитування QR-квитків. Але для того, щоб використання е-квитка було зручним для всіх без винятку пасажирів, його запуск відбудеться в промислову експлуатацію в 2020 році, а не 1 листопада 2019 року », - сказав чиновник.

За його словами, найближчим часом КМДА визначить точну дату введення системи.

Він уточнив, що зміна дати пов'язане з вирішенням питання організації проїзду пільгових категорій пасажирів, зареєстрованих в Києві.

«Це означає, що в громадському транспорті діятимуть одночасно нова і стара системи оплати проїзду. Пасажири зможуть розраховуватися як транспортної карткою або QR-квитком, так і готівкою. У наземному транспорті продовжать діяти паперові квитки, а в метро - жетони. Зміна терміну запуску промислової експлуатації системи відбувається для того щоб е-квиток був максимально зручним для кожного пасажира, незалежно від його реєстрації або наявності пільгової категорії », - роз'яснив він.

Ще однією причиною він назвав відстрочку впровадження учнівського електронного квитка. Це пов'язано з тим, що Київрада довгий час не збирається на засідання.

Чиновник також зазначив, що щодня тисячі киян користуються електронним квитком і їх число нібито постійно зростає.

«З початку року пасажири сплатили проїзд з його допомогою 70 млн раз. А картками Kyiv Smart Card користуються вже 190 тисяч осіб. Громадський транспорт готовий приймати безготівкову оплату. 100% наземного транспорту обладнані валідаторами, турнікети на всіх станціях зчитують транспортні карти », - сказав він.

Як відомо, раніше в КМДА планували, що електронний квиток запрацює на всіх видах муніципального транспорту столиці з 1 листопада цього року.

А в Київському метрополітені повідомляли, що жетонами можна буде користуватися до 31 жовтня 2019 року. Далі відповідно до закону про електронний квитку і розпорядженням КМДА щодо впровадження автоматичної системи оплати проїзду повинні були працювати тільки електронні засоби оплати.

 

 
Коментарі (0)