ГоловнаНовини ЖКГТранспортЄБРР дасть кредит на модернізацію громадського транспорту в Миколаєві

ЄБРР дасть кредит на модернізацію громадського транспорту в Миколаєві

ЄБРР вже розпочав процес вивчення та подальшого фінансування проекту з реформування пасажирських перевезень у місті.

ЄБРР вже розпочав процес вивчення та подальшого фінансування проекту з реформування пасажирських перевезень у місті.

Миколаївська міська рада та КП "Миколаївелектротранс" уклали угоду з ЄБРР про підготовку кредитного фінансування проекту "Модернізація громадського тролейбусного транспорту м. Миколаїв".

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на дані відділу інформаційного забезпечення Миколаївської міської ради.

«10 серпня між Миколаївською міською радою, комунальним підприємством "Миколаївелектротранс" та ЄБРР укладено угоду про підготовку кредитного фінансування проекту "Модернізація громадського тролейбусного транспорту м. Миколаїв". Сума проекту складає 10 млн євро та 2 млн євро залучених грантових коштів Східноєвропейського партнерства з енергоефективності та довкілля», - йдеться у повідомленні.

Там також зазначається, що проект включатиме придбання 50 нових тролейбусів, модернізацію інфраструктури і депо, розширення тролейбусної мережі міста на 29 км.

Зокрема,  в рамках проекту ЄБРР надаватиме технічну підтримку місту та комунальному підприємству "Миколаївелектротранс" для розробки нового плану стійкого розвитку міської мобільності (Sustainable Urban Mobiliti Plan).

За словами міського голови Олександра Сєнкевича, містом проведено велику роботу та надано ЄБРР необхідний пакет документів, що дає можливість розпочати процес вивчення та подальшого фінансування міжнародною фінансовою інституцією проекту з реформування пасажирських перевезень у місті.

У свою чергу, директор ЄБРР в Україні Шевкі Аджунер, який прибув до Миколаєва для підписання угоди, відзначив, що він задоволений співпрацею з Миколаєвом. Адже для них важлива відкритість та прозорість всіх адміністративних процесів, впровадження реформ, які поліпшують життя людей.

В межах суми кредиту передбачається перший транш на суму 8 млн євро (з відсотковою ставкою від 4 до 7%), що буде наданий ЄБРР та другий транш на суму 2 млн євро від Фонду Чистих Технологій (відсоткова ставка 0,75%). Крім того, місто разом з ЄБРР працюватиме над отриманням грантових безповоротних коштів Східноєвропейського партнерства з енергоефективності та довкілля.

Термін дії кредитної угоди до 13 років, включно з трирічною відстрочкою погашення основної суми.

 

 
Коментарі (0)