ГоловнаНовини ЖКГФінансування ЖКГЄБРР додатково виділив 18 мільйонів євро на програму енергоефективності в Україні

ЄБРР додатково виділив 18 мільйонів євро на програму енергоефективності в Україні

Програмою енергоефекетивності житла IQ енерджі уже скористалися 12-13 тис. українських домогосподарств.

Програмою  енергоефекетивності житла IQ енерджі уже скористалися 12-13 тис. українських домогосподарств.

Європейський банк реконструкції та розвитку виділив додаткові 18 млн євро на програму енергоефективності житла IQ енерджі.

Про це на прес-конференції повідомив директор Європейського банку реконструкції та розвитку Шевкі Аджунер, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ми сьогодні підписуємо додаткові ліміти фінансування з нашими існуючими партнерами - ОТР, "Укрсиббанк", "Райффайзен Банк" та новим партнером - "Креді Агріколь Банк". Цим підписанням ми надаємо додаткові близько 18 млн євро до існуючого обсягу", - сказав Аджунер.

За його словами, IQ енерджі показує свою ефективність, нею уже скористалися 12-13 тис. українських домогосподарств.

"У грошовому обсязі це дорівнює 320 млн грн. Ми також маємо програми у муніципальному та промисловому секторах", - зазначив Аджунер.

Як відомо, програма IQ energy - це фінансовий інструмент для сприяння удосконаленням у сфері енергоефективності в житловому секторі України відповідно до європейських стандартів. Програма була розроблена ЄБРР за підтримки донорів.

Відзначимо, наразі в ЄБРР переконані, що українська економіка є найбільш не енергоефективною у Європі. Таким чином, цю проблему треба вирішити, щоб українська продукція була конкурентною.

Зокрема, директор Європейського банку реконструкції та розвитку в Україні Шевкі Аджунер заявив, що для ЄБРР інвестиції у енергоефективність та відновлювальні джерела енергетики є пріоритетом.

"Ми вже інвестували 2,5 млрд євро у муніципальний та корпоративний сектор", - розповів директор ЄБРР в Україні.

 

 
Коментарі (0)