ГоловнаНовини ЖКГФінансування ЖКГЄБРР може виділити Україні гроші на газ

ЄБРР може виділити Україні гроші на газ

Уряд розраховує, що ЄБРР виділить України кілька сотень мільйонів долларів для придбання газу на західному кордоні. Також, відповідне рішення дозволить розблокувати і отримати ще 500 мільйонів доларів від Світового банку.

Кабінет Міністрів сподівається, що ЄБРР прийме позитивне рішення щодо надання Україні 300 млн дол. для придбання газу на західному кордоні. Про це повідомив Прем’єр-Міністр Арсеній Яценюк під час сьогоднішнього засідання уряду.

«Очікуємо, що Рада директорів Європейського банку реконструкції та розвитку підтримає рішення щодо надання Україні додатково 300 мільйонів доларів США, щоби закупити газ для потреб української економіки на західному кордоні», - наголосив Прем’єр-міністр.
 
Він зазначив, що засідання Ради директорів Європейського банку реконструкції та розвитку відбувається прямо сьогодні.
 
У випадку ухвалення цього рішення, наголосив Арсеній Яценюк, НАК «Нафтогаз України» за процедурами ЄБРР проведе відповідний тендер, «щоби на 300 мільйонів доларів США придбати газ для української економіки саме на західному кордоні».
 
Окрім того, таке рішення, за словами пана Яценюка, дасть можливість Україні до кінця поточного року розблокувати і отримати ще 500 млн дол. США від Світового банку.
 
«Загальний пакет фінансових коштів, необхідних для того, щоби пройти зиму, становить близько 1,3 мільярда доларів США. Із них 500 мільйонів доларів вже на рахунках «Нафтогазу», щодо 300 мільйонів – сподіваюсь на позитивне рішення ЄБРР, і 500 мільйонів доларів до кінця поточного року надасть Світовий банк для НАК «Нафтогаз України» під державні гарантії для закупівлі газу і проходження опалювального сезону», - наголосив Арсеній Яценюк.
 
Як раніше повідомляла «Україна Комунальна», НАК «Нафтогаз України» пояснює 88,4 млрд грн збитків, які утворили за півтора роки викривленим ціноутворенням попередніх років, що як результат, спричинило титульну залежність НАКу від держбюджету.
 
Коментарі (0)