ГоловнаНовини ЖКГФінансування ЖКГЄБРР планує профінансувати будівництво станції метро в Харкові

ЄБРР планує профінансувати будівництво станції метро в Харкові

ЄБРР має намір інвестувати в будівництво нової станції метрополітену в Харкові більше 170 млн євро. Наразі, банк підтвердив участь у будівництві та почав проектні роботи.

Європейський банк реконструкції та розвитку підтвердив участь у будівництві станції метро «Одеська» в Харкові. На це міжнародна фінансова організація передбачає направити 175 млн євро. Про це «Україні Комунальній» повідомили у прес-службі Харківської міської ради.

Зазначається, що визначено підрядника проектних робіт. Поміж тим, виділення коштів на будівництво метро, ЄБРР буде здійснювати під державні гарантії.

Харківська влада заявляє, що нова станція сприятиме збільшенню пасажиропотоку до 25 млн на рік.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, Світовий банк розглядає можливість інвестування 45 млн дол. в розвиток інфраструктурних проектів Харкова. Зокрема, мова йде про будівництво заводу з переробки відходів та розвиток системи водоочищення. Влада Харкова і Світовий банк ведуть переговори щодо фінансування сфери поводження з ТПВ. Йдеться про комплексне рішення, що включає будівництво полігону, сортувального заводу та підприємства з переробки газу, що утворюється на полігоні, в електроенергію.

 
Коментарі (0)