ГоловнаНовини ЖКГГазопостачанняЄБРР: Реформа «Нафтогазу» може зазнати фіаско

ЄБРР: Реформа «Нафтогазу» може зазнати фіаско

Президент Європейського банку реконструкції і розвитку Сума Чакрабарті заявив, що реформа НАК «Нафтогаз» може потерпіти фіаско в найближчі дні.

Про це він повідомив у листі, адресованому 7 квітня президенту Петру Порошенку і прем'єр-міністру Володимиру Гройсману, передає «Економічна правда«.

«Реформа «Нафтогазу», одна з найважливіших, що знаходяться під юрисдикцією, може зазнати фіаско в найближчі дні. Після низки прикрих подій, незалежні члени спостережної ради НАК заявили про можливості відходу у відставку...Якщо це відбудеться, це не тільки серйозно нашкодить «Нафтогазу», а й зруйнує впевненість міжнародного співтовариства в зобов'язаннях уряду з реформування та реструктуризації НАК», — йдеться в листі.

С. Чакрабарті також звернув увагу на невиправдану затримку реалізації плану корпоративного реформування «Нафтогазу», і незавершену роботу над імплементацією вторинного законодавства, необхідного для вступу в силу з 1 квітня змін до статуту НАК.

«Після багатьох місяців консультацій у проекті політики держвласності для НАК раніше містяться положення, що суперечать духу реформи корпоративного управління, що ставить під загрозу передбачувану незалежність і ізоляцію компанії від необґрунтованого політичного втручання. «, — зазначив С. Чакрабарті в листі, додавши, що ці положення повинні бути виправлені до затвердження політики державної власності.

Крім того, глава ЄБРР підкреслив, що новий статут «Нафтогазу» і необхідні законодавчі акти необхідно ввести до кінця квітня.

Як повідомляв «Термінал«, 6 квітня четверо членів наглядової ради НАК «Нафтогаз» у листі до віце-прем'єр-міністрові Володимиру Кистиону повідомили, що збираються скласти свої повноваження, якщо уряд не вирішить ряд питань компанії.

 

 
Коментарі (0)