ГоловнаНовини ЖКГГазопостачанняЄБРР вірить у прихід інвесторів до України

ЄБРР вірить у прихід інвесторів до України

Реформування енергетичного сектору України привабить закордонні інвестиції, переконані у ЄБРР. Окрім того, це заспокоїть європейських споживачів у питанні забезпечення транзиту блакитного палива через територію України.

У ЄБРР переконані, що кроки у напрямі реформування енергетичного сектору України допоможуть залучити іноземних інвесторів і знизити ризики для європейських споживачів. Зокрема, на цьому наголосив керуючий директор Європейського банку реконструкції і розвитку (ЄБРР) Ріккардо Пуліті під час зустрічі у Лондоні з Головою правління НАК «Нафтогаз України» Андрієм Коболєвим, - повідомляє прес-служба НАКу.

Пан Пуліті високо оцінив дії України у реформуванні енергетичного сектору та висловив впевненість, що ці кроки сприятимуть залученню іноземних інвесторів. «Немає жодних сумнівів у тому, що газотранспортна система України є привабливою. Тим не менш, цю привабливість може бути втрачено без впровадження необхідних реформ в Україні», - сказав він.
 
Зауважимо, під час зустрічі керівництва ЄБРР і НАК «Нафтогазу України» обговорювалися і питання співпраці між двома організаціями. Так, сторони висловили думки з приводу надання кредиту, який буде спрямовано на модернізацію ключової частини газотранспортної системи України – західної ділянки газопроводу Уренгой–Помари–Ужгород. Розглянули варіанти подальшого співробітництва, в тому числі, з питання надання «Нафтогазу» торгового фінансування для закупівлі природного газу для України.
 
Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, Європейський банк реконструкції та розвитку виділить «Нафтогазу» до 200 млн дол. кредиту на проект з модернізації газопроводу «Уренгой - Помари - Ужгород».
 
Коментарі (0)