ГоловнаНовини ЖКГТеплоенергетикаЄБРР встановлюватиме індивідуальні теплові пункти в черкаських будинках

ЄБРР встановлюватиме індивідуальні теплові пункти в черкаських будинках

Всі будинки, де встановлять індивідуальні теплові пункти, – комунальної форми власності, які перебувають на балансі Служб утримання будинків.

Цього тижня в рамках угоди між КП «Черкаситеплокомуненерго» та  Європейським банком реконструкції та розвитку було оголошено євротендер по встановленню індивідуальних теплових пунктів у будинках Черкас, який відбудеться 31 травня 2012 року. До кінця цього року передбачено встановлення 109 ІТП у 103  будинках. 

Про це «У.К» повідомили у прес-службі Черкаської міськради. 

Керівник групи реалізації проекту ЄБРР у КП «Черкаситеплокомуненерго» Олександр Лисенко повідомив, що всі будинки, де встановлять індивідуальні теплові пункти, – комунальної форми власності, які перебувають на балансі Служб утримання будинків.

Нині тривають підготовчі роботи щодо заміни труб у будинках, де будуть встановлені ІТП. Тендер з постачання труб і комплектуючих виграла корпорація «Енергоресурс–інвест» зі Львову. Вони надають попередньо-ізольовані труби підвищеної міцності з мінімальними витратами тепла.

«Насамперед обирались ті будинки, де впродовж останніх років були проблеми з гарячим водопостачанням і подачею тепла.     Плануємо, що на початку червня підпишемо контракт з переможцем тендеру, і до кінця цього року буде реалізовано проект з встановлення ІТП у всіх визначених будинках», – розповів Олександр Дмитрович. 

За його словами, у цьому році також заплановано проведення тендеру на встановлення трьох когенераційних установок, що допоможе заощаджувати витрати при подачі гарячої води.

Анна Недогибченко

 
Коментарі (0)