ГоловнаГоловнеВодопостачанняНацкомпослуг встановила нові тарифи на воду

Нацкомпослуг встановила нові тарифи на воду

Нацкомпослуг встановила нові тарифи на воду

Згідно Постановам Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сфері комунальних послуг (Нацкомпослуг) від 10 лютого 2012 року NN 71-116, комісія встановила тарифи на послуги водопостачання та водовідведення для 46 підприємств, інформує прес-служба Комісії. 

Всі постанови набирають чинності з 1 березня 2012 року. 
 
В середньому по Україні, тариф станом на 01.01.2012 складав 4,24 грн/куб.м. (в тому числі водопостачання - 2,28 грн/куб.м. та водовідведення - 1,96 грн/куб.м.). З 01.03.2012 року середній тариф по Україні буде складати 4,57 грн/куб.м. (в тому числі водопостачання - 2,46 грн/куб.м. та водовідведення - 2,11 грн/куб.м.).

Голова Нацкомпослуг Валерій Саратов звернувся до громадян України з проханням поставитися до цього підвищення з розумінням. Адже воно відбулося внаслідок зростання ціни на електроенергію: «Ми повинні це враховувати, інакше водоканали просто не зможуть подати воду споживачам».

За словами глави регулятора, Нацкомпослуг проводить перевірку кожної складової тарифів для підприємств і сподівається приймати тільки виправдані рішення. В. Саратов також підкреслив, що у регулятора дуже високі вимоги до компаній і більшість з них абсолютно не готові відповісти на всі питання, що стосуються складових тарифів. Глава нацрегулятора зауважив, що роботи з приведення тарифів до економічно обгрунтованого рівня ще не стартували, однак вони почнуться вже в найближчий час.

«Комунальні тарифи напевно будуть збільшуватися ... більшість тарифів будуть підвищені, але запевняю наших громадян, що кожна складова буде проходити ретельну перевірку», - сказав голова Нацкомпослуг Валерій Саратов.

Список підприємств, яким були підвищені тарифи, додається.

 

Ольга Туча

 

 
Коментарі (1)
Владимир
26 Лютого 2012 p. 11:30
Даже если я сильно проникнусь проблемой,для меня все равно был и остается загадкой тот факт,что одно количество воды, поступившее по одним трубам в мой дом, и вылитое в другие трубы считается дважды, по разным категориям услуг и тарифов.Одна и та же вода,в одном и том же количестве,неважно как использованная-мытье посуды или смыв унитаза-это одна и та же вода!Что так,что эдак конечный путь ей один-слив.А как иначе?Это из разряда абонплаты за отопление, сверх тарифа за само тепло.Наверное те,кто выдумал дополнительные источники пополнения своего бюджета на ровном месте,дружно читали книжки из серии "О влиянии лунного света на рост телеграфных столбов"...во всяком случае,подобная логика прослеживается.