ГоловнаНовини ЖКГЕлектроенергетикаЄБРР вважає недоцільним переносити запуск ринку електроенергії на рік

ЄБРР вважає недоцільним переносити запуск ринку електроенергії на рік

Європейськиій банк реконструкції і розвитку вважають, що перенесення запуску ринку електроенергії на рік - надмірний термін, що несе негативні наслідки
Європейськиій банк реконструкції і розвитку (ЄБРР) вважають, що перенесення запуску ринку електроенергії на рік - надмірний термін, що несе негативні наслідки. 
 
Про це повідомив Антон Усов, старший радник із зовнішніх зв'язків ЄБРР.
 
"Якщо відкласти на рік реформу, то особливо у зовнішніх гравців, які приносять не лише гроші, але і технології, зникне інтерес до ринку. Добра до ложка до обіду: відкладати запуск ринку на рік - це надмірна пауза", - сказав він в коментарі агентству "Інтерфакс-Україна".
 
Проте Усов підтвердив, що банк підтримує перенесення запуску ринку електроенергії на 3-6 місяців для кращої підготовки.
 
За його словами, зміни важливі для компаній, які займаються відновлювальною енергетикою і останнім часом активно інвестують в Україну.
 
"У цих реформ повинен бути певний темп. З нами солідарні оператори ринку, які також вважають, що технічні та юридичні проблеми не є нездоланними. Основні проблеми можна зняти в найближчі 3-6 місяців, запускаючи ринок в тестовому режимі", - сказав представник ЄБРР .
 

Також він відзначив, що однією з цілей реформ ринку електроенергії є його інтеграція в європейський ринок та підвищення енергетичної безпеки країни, тому з цієї точки зору також бажано уникнути зайвої затримки запуску реформи.  

Мрієте підтягнути фігуру? Тоді до вашої уваги пілатес. Завдяки цьому напрямку спорту ви виховаєте в собі витривалість, силу, зможете скинути зайву вагу.

 
Коментарі (0)