ГоловнаНовини ЖКГВодопостачанняЄБРР зацікавився херсонською водою

ЄБРР зацікавився херсонською водою

Європейський банк реконструкції і розвитку (ЄБРР) знову обговорює можливість кредитування КП «Виробниче управління водопровідно-каналізаційного господарства Херсона» (Міськводоканал).

Мер Володимир Сальдо та керівництво міськводоканалу вже зустрілися з представниками ЄБРР.

Представники банку говорили про зацікавленість у співпраці з міською радою за Проектом реконструкції систем водопостачання та водовідведення Херсона.

Концепція Проекту передбачає надання довгострокового кредитного фінансування міськводоканалу під міську гарантію, з можливістю співфінансування Проекту за рахунок інвестиційного гранту Партнерство по енергоефективності та навколишнього середовища у Східній Європі, а також залученням додаткових коштів технічної допомоги для підготовки і супроводу Проекту.

У разі реалізації Проекту міськводоканал планує готувати воду питної якості з Нікольського водозабору р. Дніпро на очисних спорудах, розташованих в районі насосної станції № 4 м. Херсона. Це дозволить забезпечити населення міста якісною водою при цілодобовому режимі її подачі.

Техніко-економічне обгрунтування проекту розроблено проектним інститутом «Харківський Водоканалпроект» в 2011 році. Передбачено будівництво на території разом з існуючою насосною станцією водопроводу очисних споруд для підготовки води питної якості.

Зараз міськводоканал обслуговує 888 км водопровідних мереж, 133 свердловини. Підприємство надає послуги централізованого водопостачання та водовідведення, а також очищення каналізаційних стоків 139,9 тис. абонентам-мешканцям та 3,8 тис. підприємствам, організаціям, установам. 28% населення отримують воду згідно встановленим режимом подачі води 13,5 годин.

Нагадаємо, що в 2005 році Міськводоканал вже намагався отримати кредит від ЄБРР, але операція не вдалася.

Площа Свободи

 
Коментарі (0)