ГоловнаНовини ЖКГБудівництвоЄдиний державний реєстр адрес може запрацювати вже у цьому році

Єдиний державний реєстр адрес може запрацювати вже у цьому році

Йдеться про створення інформаційної адресної бази будинків, вулиць, площ, автомобільних доріг, житлових та нежитлових приміщень тощо.
Цьогоріч в Україні планують розпочати експериментальний проєкт з впровадження Єдиного державного реєстру адрес. Йдеться про створення інформаційної адресної бази будинків, вулиць, площ, автомобільних доріг, житлових та нежитлових приміщень тощо. 
 
Наразі у Мінрегіоні триває громадське обговорення відповідного проєкту постанови, про це повідомила пресслужба Міністерства розвитку громад та територій.
 
«Це буде єдиний реєстр верифікованих адрес з геопросторовими даними. Він допоможе зменшити час пошуку адреси для швидкої та пожежних. Громадяни можуть швидше отримати адмінпослуги, а також зекономити бюджетні та приватні кошти на ведення окремих адресних довідників. Крім того, реєстр допоможе навести лад в системі обліку нерухомості та зменшити кількість випадків шахрайства під час реєстрації прав власності», — говориться у повідомлені.
 

Впровадження єдиного адресного реєстру має дозволити перевести в електронну форму присвоєння, зміни, коригування чи анулювання адрес. Крім того, це дозволить реалізувати обмін інформацією між центральними органами виконавчої влади, які використовують дані щодо адрес об’єктів будівництва та нерухомого майна. 

 
Коментарі (0)