ГоловнаНовини ЖКГГазопостачанняЄК просить Росію відновити поставки газу в Україну

ЄК просить Росію відновити поставки газу в Україну

Голова ЄК написав лист російському Президенту, в якому висловив надію на відновлення Росією поставок газу в Україну і виконання всіх договірних зобов'язань перед клієнтами в ЄС.

Голова Єврокомісії Жозе Мануел Баррозу направив Президенту РФ Володимиру Путіну лист, в якому висловив надію на відновлення  поставок газу Києву. Про це повідомляє «Інтерфакс».

У листі також зазначається, що ключовим моментом у тристоронніх переговорах є відновлення постачань енергоносіїв громадянам України і виконання всіх договірних зобов'язань перед клієнтами в ЄС.

ЄС, за словами пана Баррозу, розраховує на «взаємоприйнятне проміжне рішення на майбутній зимовий період» на основі компромісних пропозицій Єврокомісії.

За підсумками газових переговорів між представниками Росії, України та ЄК 26 вересня було обговорено варіант вирішення суперечок РФ та України щодо палива. Зокрема, ним передбачено що Україна до кінця жовтня виплатить Росії 2 млрд дол., а до кінця року доведе суму виплат до 3,1 млрд дол.

Як раніше повідомляла «Україна Комунальна», у Європі вирішили ретельніше контролювати реалізацію та застосування положень третього енергетичного пакету, аби не допустити домінування таких монополістів як «Газпром».

 
Коментарі (0)