ГоловнаНовини ЖКГГазопостачанняЄС пильніше слідкуватиме за «Газпромом»

ЄС пильніше слідкуватиме за «Газпромом»

У Європі вирішили ретельніше контролювати реалізацію та застосування положень третього енергетичного пакету, аби не допустити домінування таких монополістів як «Газпром».

Країни-члени ЄС хочуть  посилити контроль за газогонами на території Європи та не допустити домінування над ними таких монополістів як «Газпром». Про це йдеться в проекті заключного документу жовтневого саміту ЄС, на текст якого посилається Reuters, передає «Українська правда».

Документ підтверджує нагальну необхідність ефективної та послідовної реалізації та застосування положень третього енергетичного пакету.
 
Важливо, що таке рішення робить «Південний потік», призначений для транзиту газу в обхід народу України, незаконним, оскільки в даному випадку «Газпром» управлятиме активами газогону та транспортуватиме газ.
 
Саміт ЄС у жовтні розглядатиме блок енергетичної політики в цілому та, зокрема, диверсифікацію поставок.
 
Як раніше повідомляла «Україна Комунальна», реверс «блакитного» палива в Україну законний. Експерти енергетичної галузі переконані, що російський газовий монополіст блефує, запевняючи у протилежному. На їхню думку, якби це було так, в Україну вже б полетіли судові позови.
 
Коментарі (0)