ГоловнаНовини ЖКГГазопостачанняЄК проти знижок на російський газ для України

ЄК проти знижок на російський газ для України

Європа стала на бік України у газовому питанні з Росією. У ЄК переконані, що знижки на паливо для України неприйнятні, зміни мають бути в ціні.

Російські пропозиції по газовій знижці неприйнятні для України. Про це на умовах анонімності повідомив чиновник Єврокомісії, передає «Європейська правда».

«Ми проаналізували російські пропозиції, але вважаємо їх неприйнятними для України. Перш за все, російська знижка формується за рахунок відмови РФ від експортних мит. Це рішення російського уряду, а тому воно може бути змінено у будь-який момент. Але найважливіше - ця знижка аж ніяк не змінює формулу ціни російського газу для України», - пояснив чиновник.
 
За його словами, пропозиції ЄС стосуються визначення тимчасової ціни газу. «Ми наголошуємо, що ця ціна матиме технічний, тимчасовий характер. Адже після рішення Стокгольмського суду (стосовно суперечки НАК «Нафтогаз України» та «Газпрому» щодо умов газового контракту) має відбутися перерахування. Наприклад, якщо тимчасова ціна на 5 доларів нижче, ніж за рішенням Стокгольмського суду, Україна має компенсувати різницю. І навпаки - якщо ціна буде визначена на меншому рівні, різницю має компенсувати Росія», - пояснив він.
 
Як раніше повідомляла «Україна Комунальна», «Нафтогаз» поставив Росії ультиматум – «Газпром» має погодитися на запропоновані українською стороною зміни у «газових» відносинах, або визнати, що використовує блакитне паливо як політичну зброю.
 
Коментарі (0)