ГоловнаНовини ЖКГФінансування ЖКГЄК виділить 4,5 мільярда євро на українську інфраструктуру

ЄК виділить 4,5 мільярда євро на українську інфраструктуру

За словами міністра, реалізація цих 39 проектів дозволить значно поглибити інфраструктурну інтеграцію України і в перспективі стати органічною частиною загальноєвропейської транспортної мережі

39 українських інфраструктурних проектів, які передбачені стратегією Drive Ukraine 2030, включені в індикативний план будівництва транс’європейської транспортної мережі TEN-T.

Про це заявив міністр інфраструктури Володимир Омелян.

На ці проекти передбачено майже 4,5 млрд євро. Згаданий план підготовлений ЄС і Світовим банком з метою розвитку транспортного сполучення в країнах “Східного партнерства”.

За словами міністра, реалізація цих 39 проектів дозволить значно поглибити інфраструктурну інтеграцію України і в перспективі стати органічною частиною загальноєвропейської транспортної мережі.

“Коли ми говоримо, що імплементація Drive Ukraine коштує близько 60 млрд дол, то вже в перший рік її реалізації ми маємо мінімум 50% фінансування з держбюджету і 10% фінансування з боку наших європейських партнерів, міжнародних фінансових організацій і за рахунок державно-приватного партнерства”, – уточнив Омелян.

 

 
Коментарі (0)