ГоловнаНовини ЖКГГазопостачанняЕкологи оскаржили виданий німецькою владою дозвіл на введення "Північного потоку -2" в експлуатацію

Екологи оскаржили виданий німецькою владою дозвіл на введення "Північного потоку -2" в експлуатацію

Німецькі експерти впевнені, що "Північний потік-2" на основі актуальних наукових відомостей не був би дозволений. Екологи оскаржили в суді виданий німецькою владою дозвіл на введення "Північного потоку -2" в експлуатацію
Німецькі експерти впевнені, що "Північний потік-2" на основі актуальних наукових відомостей не був би дозволений. Екологи оскаржили в суді виданий німецькою владою дозвіл на введення "Північного потоку -2" в експлуатацію, про це пише DW.
 
"Екологічна організація Deutsche Umwelthilfe (DUH) оскаржила у Вищому адміністративному суді землі Мекленбург - Передня Померанія в Грайфсвальді видачу дозволу на введення в експлуатацію газопроводу "Північний потік-2", - йдеться у повідомленні.
 
У заяві, опублікованій на сайті організації, вказується, що DUH домагається повторного розгляду заявки на введення газопроводу в експлуатацію з боку Гірничого управління міста Штральзунд. Саме це управління відповідає в ФРН за видачу дозволу на будівництво і експлуатацію нового газопроводу. Екологи вважають, що при початковому вивченні заявки не було враховано "нових наукових відомостей про неконтрольовані витоки метану при видобутку, транспортуванні і переробці природного газу". І при оцінці екологічної безпеки проєкту у 2018 році наголос було зроблено тільки на можливості витоків метану виключно в море з самого трубопроводу.Однак такий підхід є неповним, оскільки не враховується можливість витоків при видобутку, транспортуванні і переробці природного газу.
 
Згідно з новими науковими даними, емісія метану, який у 86 разів шкідливіший для клімату, ніж CO2, при видобутку газу набагато вища, аніж вважалося раніше.
 
На думку керівника відділу DUH з питань енергетики та захисту клімату Костянтина Цергера, попри прогресуючу кліматичну кризу, газопровід цементує на десятиліття імпорт до Німеччини шкідливого для клімату природного газу.
 

Експерт зазначив, що зараз необхідно взяти до уваги нові методи вимірювання витоків метану, оскільки вони підтверджують вплив трубопроводу на наш клімат. У скарзі DUH також закликає розглянути це питання в Європейському суді. 

 
Коментарі (0)