ГоловнаНовини ЖКГТеплоенергетикаЕкологи підтвердили небезпечність викидів у повітря Дарницької ТЕЦ

Екологи підтвердили небезпечність викидів у повітря Дарницької ТЕЦ

Екологічна інспекція провела ряд перевірок, які підтверджують перевищення викидів у повітря та скидів у Канівське водосховище. Триває перевірка шлаковідвалів.
Екологічна інспекція провела ряд перевірок, які підтверджують перевищення викидів у повітря та скидів у Канівське водосховище. Триває перевірка шлаковідвалів. У січні заплановано перевірку на дотримання умов дозволу щодо виконання заходів зі скорочення викидів забруднюючих речовин. Але вже зараз очевидно, і Мінприроди може повністю підтримати позицію киян, що це підприємство є серйозним забруднювачем. Про це написав міністр Міністерства екології та природних ресурсів Остап Семерак на своїй сторінці у Фейсбук. 
 
«Мінприроди готове надати допомогу київській владі для виходу на екологічні нормативи в діяльності Дарницької ТЕЦ. Державою такі механізми передбачено. Наприклад, програми пільгового екокредитування на модернізацію. Крім того, Київ отримує 80% сплаченого екоподатку. Очікую від міської влади кроків по врегулюванню цієї ситуації» - повідомив міністр.
 

Він тако ж додав, що перевірки подібних підприємств-забруднювачів непоодинокі. Вони тривають по всій країні. Наприклад, є ще таке столичне «відоме» підприємство «Фанплит». Державна екологічна інспекція також встановила, що воно порушувало природоохоронне законодавство та надала припис на усунення виявлених порушень. Проте ніхто не поспішав його виконувати. Це є правовою підставою для звернення до суду з позовом про зупинення господарської діяльності. 

 
Коментарі (0)