ГоловнаКоментаріГазопостачанняЕкономія газу в Україні відбувається не від хорошого життя

Економія газу в Україні відбувається не від хорошого життя

Економія природного газу в Україні відбувається не найкращим способом. На думку експертів, це відбувається за рахунок падіння промислового виробництва у країні та переходом населення на опалення житла за допомогою вугілля та дрів.

Влада заявляє, що газ в Україні економлять і населення, і промисловість. Втім, така економія відбувається не найкращим способом і не від хорошого життя. Зокрема, це відбувається за рахунок падіння промислового виробництва у країні та переходом населення на опалення житла за допомогою вугілля та дрів. Про це заявив експерт з питань енергетики Валентин Землянський в ефірі радіостанції «Голос Столиці».

«Україна економить, але мені не подобається спосіб. І населення економить, і промисловість, яка лягла. Ми закуповуємо менше імпортного ресурсу. З одного боку, тому що він не потрібен, з іншого боку, народ повернувся просто в XIX століття і розпалює печі. А якщо перейти в землянки з буржуйками, то і світло, в принципі, не потрібно. Мені здається, це не найкращий на сьогоднішній день метод економії газу», — прокоментував пан Землянський.
 
За його словами, якщо Уряд буде працювати в тому ж ключі, то в перспективі буде продовжуватися падіння економіки, оскільки, за великим рахунком, основним споживачем імпортного газу була промисловість. 
 
 
«Близько 20 мільярдів кубів, в хороші часи доходило до 35 млрд, було споживання газу промисловістю, металургією, виробництвом будматеріалів. І це показник того, як у нас скоротилася промисловість: ми маємо практично трикратне падіння обсягів споживання газу», - зазначив експерт.
 
Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, Україна в 2015 році скоротила споживання газу майже на 21% до 33,727 млрд кубометрів. 
 
Згідно з даними Міненерго, промисловість скоротила споживання на 19,2% - до 11,416 млрд куб. м, населення та бюджетні організації зменшили споживання газу - на 22,6%, до 12,178 млрд куб. м, виробничо-технологічні витрати - на 15,5%, до 3,196 млрд куб. м.
 
Коментарі (0)