ГоловнаНовини ЖКГГазопостачанняМіненерго «вихваляється» зниженням споживання газу попри морози

Міненерго «вихваляється» зниженням споживання газу попри морози

У Міненерго заявляють про зниження споживання природного газу. У відомстві наголошують, що використання «блакитного» палива нижче показників минулої зими, незважаючи на морози на початку січня.

У Міністерстві енергетики та вугільної промисловості заявляють про зниження споживання природного газу в Україні, в порівнянні з аналогічним періодом минулого року, на 20%. Про це повідомив Міністр енергетики та вугільної промисловості Володимир Демчишин, передає «Телеграф».

Окрім того, чиновник підкреслив, що зниження обсягів споживання «блакитного» палива, відбулося навіть попри морози.

«З газом ви бачили нашу позицію – ціна 212 доларів вища за європейську. Я думаю, що вони (Росія – ред.) розраховували, що зима буде холодною. 3-4 січня у нас середньодобова температура була 17, відповідно споживання газу істотно зросла, але воно зросло до нижчих рівнів, ніж у минулому році при тих же температурах. Тобто все ж споживання газу в Україні при тих же температурних режимах на 20% менше», - заявив Міністр.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, уряд доручив Мін’юсту перевірити рішення Нацкомісії щодо тарифів для облгазів. У Кабміні стверджують, що облгази виставляють рахунки, в які включено витрати на транспортування газу, що не передбачено законодавством.

 
Коментарі (0)