ГоловнаКоментаріОпалювальний сезон 2023-2024Е.Кругляк:«Готовність житлового сектора України до опалювального сезону - 28%»

Е.Кругляк:«Готовність житлового сектора України до опалювального сезону - 28%»

Готовність житлового сектора України до опалювального сезону складає 28%, соціальних об'єктів - 26,7%
Готовність житлового сектора України до опалювального сезону складає 28%, соціальних об'єктів - 26,7%, повідомив заступник міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Едуард Кругляк під час селекторної наради з підготовки до нового опалювального сезону.
 
"Ми бачимо зростання фінансування підготовки до опалювального сезону з 9 млрд у 2017-му до 11 млрд, закладених на сьогодні. Органи місцевого самоврядування планують використовувати на підготовку до опалювального сезону 3% від бюджетів розвитку, але єтіх коштів недостатньо", - повідомив, заступник міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Едуард Кругляк.
 
Він закликав підприємства, що надають послуги з водо- і теплопостачання, укласти договори про реструктуризацію заборгованостей за газ, щоб уникнути його відключення під час опалювального сезону.
 
На сьогоднішній день списано штрафів і пені на 6,4 млрд гривень. Але є сім підприємств, що мають найбільшу заборгованість, але не підписали договори на реструктуризацію.

Найбільшими боржниками були названі: "Харківські тепломережі" (1,16 млрд грн боргу за газ), "Донецьке теплокомуненерго" (819 млн грн) і "Кріворожтеплоцентраль" (550 млн грн). 

 
Коментарі (0)