ГоловнаНовини ЖКГТарифи ЖКГЕксперт: Газ продовжить дорожчати

Експерт: Газ продовжить дорожчати

Подорожчання газу в Україні не буде настільки сильним, як в минулому році, спрогнозував експерт.

 

Подорожчання газу в Україні не буде настільки сильним, як в минулому році, спрогнозував експерт.

Директор спеціальних проектів науково-технічного центру Психея, експерт з державної політики в паливно-енергетичному комплексі Геннадій Рябцев повідомив, що ціни на газ в Україні будуть рости не тільки до кінця року, але і протягом всієї зими.

Природний газ - це сезонний товар, і тому його ціни мінімальні на початку літа і максимальні в кінці зими, до закінчення опалювального сезону, розповів Рябцев Главреду.

Співрозмовник зазначив, що істотне зниження цін на газ протягом першої половини 2020 року стало гарантією того, що вартість «блакитного палива» для промисловості і населення в поточному опалювальному сезоні не будуть вищими за ціни минулого опалювального сезону.

«Зростання цін на газ буде тривати не тільки до кінця року, але і протягом всієї зими ... Яким він буде - буде визначатися ринковою кон'юнктурою, в першу чергу, в Європі», - сказав експерт.

Рябцев додав, що ціна газу хоч і буде рости, але не настільки сильно, як в минулому році.

«Таких кризових явищ, які призвели до зростання цін в Європі для промисловості, як в грудні минулого року, коли виникли проблеми з транспортуванням російського газу в Європу, в цьому році не буде. Тому ціни, хоч і будуть рости, але на щастя українських споживачів, які не настільки сильно, як в минулому році », - спрогнозував співрозмовник.

 

 

 
Коментарі (0)