ГоловнаНовини ЖКГТарифи ЖКГЕксперт: Газова формула «Дюссельдорф+» - корупція на мільярди гривень

Експерт: Газова формула «Дюссельдорф+» - корупція на мільярди гривень

Українці щорічно переплачують за газ щонайменше 1,8 мільярда доларів або близько 47 млрд гривень.

Українці щорічно переплачують за газ щонайменше 1,8 мільярда доларів або близько 47 млрд гривень.

Формула для розрахунку ціни на газ "Дюссельдорф+" є корупційною, яка веде до величезної переплаті населення за отриманий газ.

аку думку озвучив "Київської регіональної енергетичної асоціації", радник голови партії Батьківщина Юлії Тимошенко Олександр Трохимець, посилаючись на офіційне повідомлення Асоціації в мережі Facebook. "Нам намагаються нав'язати думку, що різке підвищення на газ і тепло для людей, яке відбулося в 2016 році - це реформа і боротьба з корупцією. Роблять це провладні політики Вікторія Войцицька, Ольга Бєлькова, Лев Підлісецький, Ігор Насалик, Олександр Домбровський, Наталія Кацер-Бучковська, Юлія Ковалів, а також "незалежні експерти" з їх оточення Олена Павленко, Андрій Герус та інші. 

Але насправді це не так! Газова формула ціноутворення на газ, який видобувається в Україні "Дюссельдорф+" є корупцією в десятки мільярдів. Ці гроші вилучаються з кишень українців і з державного бюджету!", - йдеться в повідомленні Асоціації енергетики України. Асоціація енергетики також створила спеціальний калькулятор, щоб домогосподарства могли розрахувати власну переплату за газ. 

"Хочете знати, скільки переплатили саме Ви? Скористайтеся онлайн калькулятором по посиланню", - зазначають в Асоціації. Як зазначено на сторінці dusseldorfplus.net (де і розміщений онлайн-калькулятор), щороку українці переплачують за газ щонайменше 1,8 мільярда доларів або близько 47 млрд гривень. 

"Це цілий річний бюджет ремонту всіх українських доріг у 2018 році. Це мінус 3500 гривень з кожної української родини. За це ми вдячні НАК "Нафтогаз України" і пролобійованої ним формулі ціни на газ "Дюссельдорф+", - зазначають в Асоціації енергетики України.

27 квітня 2016 року КМУ прийняв постанову №315, яким урівняла ціни на газ для промисловості та населення. Цим же рішенням визначена формула ціни газу (у тому числі українського видобутку), в основі якої лежать котирування в європейському хабі NCG (поблизу німецького міста Дюссельдорф) + доставка до україно-словацького кордону.

 

 
Коментарі (0)