ГоловнаНовини ЖКГГазопостачанняЕксперт: МВФ з самого початку вимагав підвищення цін на газ

Експерт: МВФ з самого початку вимагав підвищення цін на газ

Вимоги МВФ підвищити ціни на газ в Україні були спочатку прописані в меморандумі.

Вимоги МВФ підвищити ціни на газ в Україні були спочатку прописані в меморандумі.

Про це кореспонденту ГолосUA повідомив економічний експерт Всеволод Степанюк.

Після підписання меморандуму з МВФ, фонд неодноразово нагадував Україні про зобов'язання, які пов'язані з отриманням чергового грошового траншу. Той факт, що новий транш наша країна отримає тільки після повишеія цін на газ і балансування бюджету - це лише следствіня даного договору. Відповідальність за такий економічно невигідний для України меморандум - лежить виключно на чинній владі », - коментує експерт.

На думку В. Степанюка, Україна цілком могла б звернутися без фінансової допомоги з боку.

«Найближчі 2 роки Україна цілком могла б прожити без траншу МВФ. Просто залучення такого траншу дуже вигідно багатьом українським олігархам, ось і все », - вважає експерт.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Міжнародному валютному фонді повідомили, що перегляд програми і, відповідно, отримання траншу макрофінансової допомоги відбудеться після виконання Україною всіх її зобов'язань.

Про це йдеться в заяві директора-розпорядника Міжнародного валютного фонду по Україні Крістін Лагард за підсумками розмови з Петром Порошенко.

«Ми домовилися і надалі тісно співпрацювати з урядом для своєчасної імплементації цих та інших передумов - перш за все щодо цін на газ і бюджету - що є критично важливими для завершення поточного перегляду програми, підтримуваної МВФ», - повідомила Лагард.

Нагадаємо, що мова йде про підвищення цін на газ для населення до ринкового рівня і збалансування державного бюджету та зведення його дефіциту до 2,5% від ВВП України.

 

 
Коментарі (0)