ГоловнаНовини ЖКГФінансування ЖКГЕксперт: Накопичувальна пенсія запрацює через 30 років

Експерт: Накопичувальна пенсія запрацює через 30 років

З 1 квітня в Україні зрівнявся пенсійний вік для чоловіків і жінок. Це рішення приймалося тоді, коли людина могла розраховувати на більш сильне пенсійне забезпечення, ніж сьогодні

 

З 1 квітня в Україні зрівнявся пенсійний вік для чоловіків і жінок. Це рішення приймалося тоді, коли людина могла розраховувати на більш сильне пенсійне забезпечення, ніж сьогодні. Про це в коментарі ГолосUA розповів доктор економічних наук Олексій Плотніков.

«Вік зрівнявся - це виконання пенсійної реформи ще Тігіпко. Це 2011 рік. Вона тоді проводилася в абсолютно інших умови. Тоді це прописувалося для досить комфортною пенсії. По крайней мере, тоді пенсіонери отримували в два рази більші пенсії по відношенню до своєї колишньої зарплати, ніж зараз. Зараз 30%, тоді - на рівні 60% від зарплати », - сказав Олексій Плотніков.

Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль заявив, що в поточному році в Україні може заробити накопичувальна пенсійна система. На думку експерта, повноцінно вона запрацює не так швидко, як це уявляють в уряді.

«Вона запрацює після закінчення трудового стажу, необхідного для виходу на пенсію. Років через 30 вона може дати свої результати. Ті, хто зараз ввяжутся в цю накопичувальну систему, - це люди віком приблизно 25, 30 років. Вони до свого виходу на пенсію зможуть отримувати результати, а тим, хто виходить зараз, це безглуздо і технічно нереально », - зазначив Олексій Плотніков.

 

 

 
Коментарі (0)