ГоловнаНовини ЖКГГазопостачанняЕксперт: Системи контролю якості газу для захисту споживачів не існує

Експерт: Системи контролю якості газу для захисту споживачів не існує

Cьогодні системи контролю якості газу, яка б захищала споживачів, не існує

В Україні на сьогоднішній день відсутній державний орган, який міг би проконтролювати якість газу, що поставляється споживачам облгазами.

Про це розповів колишній міністр з питань житлово-комунального господарства, Олексій Кучеренко, коментуючи скарги українських споживачів на якість газу.

"На превеликий жаль, сьогодні державного органу та системи контролю якості газу, яка б захищала в інтересах споживачів, не існує. Все газові інспекції були ліквідовані в реформах 2014-16 років ... У результаті сьогодні проконтролювати якість газу може тільки той, хто його поставляє, тобто лабораторії облгазів. Це замкнуте коло. Створена ідіотська тупикова система, в якій споживач змушений скаржитися монополісту на монополіста ", - заявив екс-міністр.

На думку Кучеренка, ситуацію міг би виправити законопроект про створення житлово-комунальної інспекції, яка могла б захищати права споживачів комунальних послуг.

Нагадаємо, як раніше повідомляв глава Нафтогазу Андрій Коболєв, незабаром вартість газу може підстрибнути до 40%.

"Ринок дійсно показує, що очікується деяке підвищення. В даний час підвищення, яке очікується ринком, становить приблизно 40%. Чи буде воно таким чи не буде - важко передбачити, але в" Нафтогазі "ми робимо все для того, щоб ціноутворення на ринку було максимально прозорим. насправді зараз український ринок став дешевше прямого імпортного паритету. це сталося ще рік тому. Всі трейдери це розуміють. На ринку існує конкуренція - і ця конкуренція зробила ціну дуже привабливою і низькою ", - сказав він.

 

 
Коментарі (0)