ГоловнаНовини ЖКГТарифи ЖКГЕксперт: Тарифи можна знизити завдяки видобутку власного газу

Експерт: Тарифи можна знизити завдяки видобутку власного газу

Поступового зниження комунальних тарифів можна досягти завдяки видобутку власного газу в українських родовищах. Однак високий рівень корупції в газовій сфері та відсутність контролюючого органу суттєво ускладнює цей процес

Поступового зниження комунальних тарифів можна досягти завдяки видобутку власного газу в українських родовищах. Однак високий рівень корупції в газовій сфері та відсутність контролюючого органу суттєво ускладнює цей процес.

У цьому переконаний Голова ГО «Єдиний Союз Патріотів України» Валентин Манько, передає 112.ua.

«Найголовніше – збільшити видобуток власного газу та долучити до процесу інвесторів й іноземних партнерів. Адже вони вже мають певний досвід, то чому ж ми не співпрацюймо з ними?», – зауважив Валентин Манько.

Відтак, голова організації переконаний, що Україні необхідно розвивати альтернативну енергетику та давати можливість інвесторам будувати сучасні котельні.

«Чому у нас активно не розвивають сонячну енергетику, як у Європі? А тому, що ринком володіють певні олігархічні клани, яким це просто не вигідно. А відтак, прийняли закон, який скасував «зелений тариф», – констатував Манько.

До того ж, підсумовує громадський активіст, окрім альтернативної енергетики важливо впроваджувати енергоефективні технології у багатоквартирних будинках.

Як повідомлялося, експерт у сфері енергетики Валентин Землянський заявив, що зміна механізму ціни на газ створює певні ризики, оскільки у такій ситуації вартість газу змінюватиметься щомісяця. НКРЕКП та місцева влада просто не встигатимуть змінювати тарифи для теплокомуненерго.

 

 
Коментарі (1)
Коля Пухов
19 Червня 2019 p. 22:55
"Експерт: Тарифи можна знизити завдяки видобутку власного газу"------------------------------------------------------Ну то за чим затримка?