ГоловнаНовини ЖКГЕлектроенергетикаЕксперт Зеленського пропонує перенести запуск нового ринку електричної енергії на один рік

Експерт Зеленського пропонує перенести запуск нового ринку електричної енергії на один рік

Експерт команди Володимира Зеленського з питань енергетики, ЖКП та антимонопольного регулювання Андрій Герус заявив, що запуск нового ринку електричної енергії потрібно перенести на один рік
Експерт команди Володимира Зеленського з питань енергетики, ЖКП та антимонопольного регулювання Андрій Герус заявив, що запуск нового ринку електричної енергії потрібно перенести на один рік - із 1 липня 2019 року на 1 липня 2020 року через невирішені проблеми.    
 
Таку думку він висловив під час засідання Ради Оптового ринку електроенергії 23 квітня, повідомляє Укрінформ.
 
"Треба переносити хоча б на один рік. За цей рік треба вирішити проблеми", - заявив Андрій Герус.
 
Зокрема, на думку Андрія Геруса, основними невирішеними проблемами залишається значний обсяг перехресного субсидування та борги на ринку.
 
"Запускати ринок з усіма проблемами досить ризиковано", - зазначив він.
 
Також, Герус вважає, що за рік проблеми на ринку можна вирішити.
 
Повномасштабний ринок електроенергії відповідно до Закону України "Про ринок електричної енергії" мав бути впроваджений із 1 липня 2019 року. ДП "НЕК Укренерго" оголосило, що 1 квітня 2019 року розпочинається процедура реєстрації учасників ринку електричної енергії відповідно до Правил ринку.
 
Нагадаємо, представники команди кандидата в президенти Володимира Зеленського заявили, що зниження комуналки - не прерогатива президента, як і залучення до відповідальності представників влади за корупційні злочини.
 
Коментарі (0)